de publicatie pagina van de hoorspel schrijfster Marjolein Biernens

Boekuitgave

voorpagina boekje lvoz1achterpagina boekje lvozvoorpag mooie anna

 

achterpagina mooie anna

BOEK MONOLOGEN: 5 monologen voor jonge vrouwen en 1 voor een oude.Uitgeverij International Theatre&Film BooksZes monologen voor vrouwen. In deze bundel: Ik Zeeuws meisje, Motel Texel, Loubna!Loubna!, Moederland, Klein verhaal en Mooie Anna200 blz.
ISBN 9789064037634
Prijs:     € 15 ,00Verschenen november 2010
 

 

RECENSIE BOLCOM

 

Bindwijze: Paperback

Samenvatting

 

  • Nederlands
  • 208 pagina’s
  • International Theatre
  • november 2010

Alle productspecificaties

Zes monologen voor vrouwen. In deze bundel: Ik Zeeuws meisje, Motel Texel, Louna! Loubna!, Moederland, Klein verhaal… en Mooie Anna.

 

Recensie(s)

In beeldschone, poetische teksten vertellen jonge vrouwen – en in de laatste tekst een oudere vrouw – over hun leven. Zonder uitzondering beleven ze allemaal dramatische zaken in hun thuissituatie, met familie, of in relaties. Vervolgens maken ze een verandering mee of nemen ze een beslissing. Die kan soms worden gezien als een relatieve verbetering van hun situatie, maar vaak juist een verslechtering. Deze ommekeer is bovendien niet altijd een logisch gevolg van het voorafgaande. Twee verhalen gaan over Nederlandse vrouwen, de andere vier over buitenlandse vrouwen. De monologen zijn allemaal met succes al eens voor publiek opgevoerd en als hoorspel uitgezonden; sommige ervan zijn met een prijs bekroond. Het waren ongetwijfeld mooie voorstellingen die hopelijk in reprise worden genomen. Maar ook alleen het lezen van de teksten is zeer indrukwekkend. De verhalen laten een lange en diepe indruk achter bij de lezer. Een prachtige bundel!<br/><br/>F. van Soelen